Friday, November 21, 2008

"kau bukan kawan aku!"

sblm ak nk mula ceta pasal kata2 keramat ni...
ak nk kata kat cni, ak bknla nk buka ceta lama...
nk kata benda ni ak dh lupakn...xjugala...
tp ak telah memaafkn semua kesilapan kwn ak ni...
termasukla apa2 yg telah beliau lakukan kpdku spnjg sejarah hitam tu...
ak disini xla menuding jari sepenuhny kpd beliau...
mmg sejarah hitam itu berlaku, kesalahan ada juga dtg dr ak...
ak mengakui perkara itu...ak hanyala manusia biasa...

baikla...ak nk ceta pasal sejarah ni r...
kata2 ni sbnrny tkeluar pd tarikh 1 februari 2007...
mnny ak x ingat tarikh tu...
ms tu KUKTEM tukar nama jd UMP...
pergaduhan ak dgn kwn baik ak ni dh capai tahap plg kronik...
xbole nk disembuhkn lg...mmg dh nk masuk kubur ni...
sblm drpd tarikh ni...mmg membe baik ak ni...
dh xnak kawan dgn ak...
mmg sedi beb...ak kenal dia dr matrik lg...
tp bak kata manusia bengong, "kalo membe ak tu dh xnak kwn dgn ak, ak bla jela..."
tp adakah mental ak sama taraf dgn beliau...
dh nyata2 beliau itu lebi bengong dr ak...
so, idea beliau mmg ak xpakai...
ak berusaha jg gila2 nk kwn balik dgn kwn baik ak...
tp xdpt jg sehinggala terjadi sejarah ni...

kisah sebelum sejarah ni...
kami dh mmg gadu2...
siap lari dr blok ke blok...
ms tu masi kat KK3 lg...
smpai 1 tahap dia xnak keluar dr tmpt sembunyi...
ak ambil kayu hoki dia...
ak nk patahkn...tp kecewa xkeluar jg...
tpkn masa kami lari2 ni...
kami masi gelak2 lagi...i still remember kami bckp dr blok ke blok hahaha...
(eeeeeeee mcm bdk kecil rrrrrr....)

ada lg ni peristiwa bodo...
ak punya perangai kebudak2an ni...
ak perna bengang gila dgn dia...
ak suru dia sepak kaki ak...
ak rs...ms tu ak ajak dia g jogging...
tp dia xnak...pastu ak marah r....
yg xbole blany...bru ak tau skrg...
kuat gila ak merajuk masa tu...
ya Allah taubat akuuuuuuuuuuu...
(mcm perempuan...............)

ada lg x benda bodo yg ak buat...
ntah x t'pk ak...
pasal membe ak pla...
dia ni g tgk ak b'debat...
sbb mmg ak nk dia tgk ak bdebat haha...
ak yg suru dia g...sbnrny dia malas...
masa debat tu...dia nmpkla membe dia ni...
ala berdebat...main putar2 fakta...
las2 kitaorg gaduh 1 mlm tu...
adala face to face...
keluar kenyataan dr mulut dia...
"ni tenga b'debatkh?" (bkn ni sbnrny ayat dia, tp maksud dia hampir samala...)
makany bermula drpd kenyataan dia ni...
ak keluar drpd arena debat...
ak xb'debat lg...cuma sekali ja, utk debat NC...
abis shj debat NC...mmg ak telah mengisytiharkn utk xb'debat lg...
(bolekh anda lihat betapa hebatny kesan kata2 anda kpd aku...plz dun judge me easily...i m not wat u think...)

ahhhhhhhhhhhh ak dh t'pk kesalahan ak...
ak ni t'lalu control membe ak ni...
kalo siapa2 yg ada kat keliling dia...
mmg bole nmpk r...
tp sbnrny, ak xniat pun nk control...
its come naturally...
(ak minta maaf kpd beliau atas isu ni...tp ak rs dia xtau pun ak ada blok hahaha...)
serius i m sorry...i didnt mean it...
mmg ak bengong psl benda ni...
bkn ak xtau, tp ak xdpt nk ubah perangai ak...

ada lgla kejadian2 lain...
cthny...masa raya 2006, yg ak balik awal ke UMP...
sbb ms tu membe ak ni xbalik...
so, ak balik awal mcm nk teman dia r...
tp ada pla benda sebalikny berlaku...
ak mls r nk ceta psl benda ni...
biar ak & dia jela yg tau...
ianya berkaitan penderaan fizikal & sikap ak yg suka kontrol org...

ada lg yg ak ingat...
dia mara abis2an kat aku...
ms lps percutian 2006 ak di sarawak....
ak dh balik dr sarawak...
peristiwa ni terjadi...
ni ak rs sbbny...perangai ak yg kuat kontrol org r...
apa lg kalo bkn tu...xbaikny ak ni....

ada lg ni kejadian2 len...tp ak pun dh ingat2 lupa...
maka lps semua kejadian ni....
putusla persahabatan ak dgn kwn baik ak ni...
selama 1 1/2 tahun, ak xtaula kurang o lebi drpd masa tu...

sepanjang ak xkwn dgn dia ni...
org pertama yg ak rapat adalah en pari & the geng...hehe
ak sgt menghargai mereka...ak rs mereka adalah penyelamatku...
tanpa mereka, ak xtau...adakah ak akan menjadi amin yg ada pd hari ini...
mls nk ulas panjang2, nnt bangga pla en pari & the geng...
overall, i want to say thank you guysssss...jasamu dikenang...

selain tu, utk lupakn semua benda2 karut ni...
ak masukla btanding CHEST utk buat diri ak ni busy...
ak menang kerusi umum...walaupun ak bkn studen BKC...
tp adakah itu isuny...
i dun think so...bcause we are one CHEST...
dh menang jdla ak timb. presiden...
pasal CHEST ni...mlsla mau ceta panjang2 huhu...

bgus jgla sbnrny kami gaduh ni...ak dpt aktif masuk CHEST, ak dpt ramai kwn baru...
& ak sgt bersyukur dgn apa yg ak ada pada masa ini...

korang nk tau apa ending utk kata2 keramat tu...
akhirny kami dh jd kwn balik...
tp dia xperna secara rasminy...kata "kau kawan aku!"
adakah itu perlu utk membuktikan anda adalah kawan aku...
ak pun xtaula...bergantung kpd anda utk menilainy...

bermulany persahabatan baru ni...
ak harap lebi baik r berbanding dulu...
ak pun dh ada ramai kwn yg perlu dijg hati & perasaan...
ak pun xmampu utk fokus kpd 1 org & nk kontrol hidup dia...
so...hidupla dgn sebaik mungkin...
bersahabatla ak dgn kemampuan yg ak ada...
tp lps kejadian ini semua...ak mmg ada 1 pemikiran...

"protect myself 1st."

tats the end...kalo ada nk komen silakn huhu...

3 comments:

Dyat said...

"kuat gila ak merajuk masa tu...
ya Allah taubat akuuuuuuuuuuu...
(mcm perempuan...............)"

statement tu melukakan ati prempuan min...
sbb ada juga prempuan gagah perkasa tidak kuat merajuk... haha

ana MoHD aMiN said...

hahaha...hipokrit tu

lengkuk~ said...

ah.. ko mmg..
sib bek ko sedar..
ngahaha,,
lengkung~

Post a Comment