Tuesday, January 12, 2010

hatiku menangis...

ak xtaula...org yg bakal baca ni...
akan kata ak ni suka buka ceta ak pd public or anything...
kat sini ak just nk tulis utk tenangkn hati ak...
ak pun xtau nk ngadu kat siapa...
ni la alternatif yg paling senang ak rs...

klas technopreneurship yg pertama...
the lecture was nice & cool...
lecturer pun best...
suddenly, sblm klas bermula...
ak terpaksa meng'halau' seorg membe ak drpd table ak...
walaupun ak sbnrny xsampai hati nk buat mcm tu...
but, at that time...ak rs itula yg plg patut ak buat...
kin, org2 yg nmpk ak buat mcm tu...
rs ak salah & gelakkan ak...
tp apa yg ada dlm hati ak masa tu mrk semua xtau...
nmpk je ak wat mcm xde pape yg berlaku...
tuhan sahaja yg tau apa ak rs masa tu...

& then, ceta ni bersambung di tmpt makan...
gambang point...
apabila ak disindir oleh rumate2 ak...
yg berkata..."sampai hati dia pergi halau beliau2..."
ak pun jwbla dgn rs marah kononny...
tp ak rs dalaman ak...ak xmarah, ak sbnrny bersedih...
I cheat myself!!!!

& then, ceta bersambung lg...
hati ak mmg super xtenang r wat org mcm tu...
ak pun menggunakanla ym utk berchat dgn membe ak yg ak ter'halau' tu...
ak pun minta maafla kpd beliau...ni ak copy sikit petikan ak dr ym:

mohd amin: nex time xyala sampai mcm tu ak kena wat kat ko
mohd amin: kita hidup aman damai je
mohd amin: ak xkaco ko
mohd amin: ko jgnla pla nk g kaco hidup ak...
mohd amin: xde pn ak ni marah ke ngko
mohd amin: tp biarlah masa menentukn arah tujunya

*bhgn beliau ak x r masukkn...pendek je ayat beliau...

ceta x berakhir kat situ lg...
pd waktu & kejadian tu...gf dia ada kat situ...
ak risau pla gf dia pn terkena badi dr tindakan ak...
ak pun ber'ym' jgla dgn gf dia...
utk minta maaf...
nk jg ak petik chat kami tu kat sini...
tp gf dia lebih byk berkata2 dr ak...
kata2 ak sikit je...
tp wat i can conclude from the chat...
gf dia paham apa yg terjadi...
dia suru ak "chill je..."
& kata "bdk2 tu kn mmg mcm tu..."

dh selesai al-kisah tu...
tetiba kul 3 pagi ni...
ceta tu terbuka pla balik...
habis ak pla yg kena...
last2 ak pn xtau nk ckp apa...
mata ak pn dh menahan air mata...
mengalir jgla air mata ak...
akhirnya...mengalir air mata ku...
kin, mrk xnmpk kot...air mata ak...or buat2 xnmpk...

knp pla ak nangis?
ikut apa yg ada dlm otak ak ni kn...
ak sbnrny vice versa drpd apa yg tertulis dlm hati ak ni...
tindakan ak tidak melambangkan apa yg ada dlm hati ak...
ak simpan, simpan & simpan...
tetiba kena attack lg...
air mata yg dh lama kering ni...
mulalah bergenang...
ak rs last time adalah masa ak gaduh dgn audi...
ni yg ak rs kena baca buku don't be sad semula ni...

tu je la kot utk mlm ni...skrg ni pun ak dh rs ok2 ckit...
thanks sbb blog ada...kin, ada yg xpaham bila baca story ni...
tp yg paham tu...jgnla rumitkn lg otak & perasaan ak ni...

"give me time as they can provide me...please..."

0 comments:

Post a Comment